Wednesday, 2 April 2014

pantang dipuji...

Assalamualaikum...
 
Pernah dgr tak orang kata 'pantang dipuji,terus tak jadi'
 
Contoh,dlu masa kecik2 main batu seremban..kwn2 puji..wah terer la ko main..tup2 kalah..
 
Mcm buat kek,memula jadi..ramai yg puji2..buat sekali lagi..tup2 tak jadi pulak..
 
haa..gitu lah keadaan 'pantang dipuji, terus tak jadi'
 
huhu..
 
Hari tu,kat entri ni me baru je puji my Cik P yg sangat behave,dtg ikut masa sejak 6 bulan lepas..dtg on time, tak perlu ditunggu2..tak perlu nak perasan2 pregnant...

Hari tu baru puji,tapi skrg dah tak jadi!!

Hari ni dah CD42,Cik P tak mai2 lagi...

huwaaa...kenapa ni??

Dua kali UPT negative..hmm Cik P ni nak tingtong balik keee...

Please...jgn la mcm ni...tak suke!!
 

9 comments:

  1. Umi, biasa dgr phrase 'pantang di puji' ni...jadik jugak kat i sekali sekala... umi ada stress ka? takot lambat sbb stress keje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. stress keje tak kot..tp mgkin me penat sgt..bulan 3 lepas byk program..ke sana sini..pastu sibuk uruskan rumah lg..sbb tu la agknya...

      Delete
  2. hehhe..sue slalu gak camni..baru je puji P kali ni x sakit sgt la apelah..tup2 pastu sakit perut yaa amat..senggugut teruk

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sue..xyah puji..diam2 jek..hehe

      Delete
  3. Umi...masa uruskan arwah mak di GH tempohari, Yani tengah period. Mungkin under pressure masa tu, period flow macam nak tak nak keluar tapi genaplah 5 hari dia keluar...ada kaitan juga kot stress dengan period cycle kita rasenye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah yani..stress kan mempengaruhi hormon kita...wpun kita rasa ok,tp kdg2 kita xtau badan kita tgh stress sebenarnya..harap2 Cik P ni mai la cpt2..

      Delete
  4. Salam Perkenalan dear..

    haha..betul2..pantang dipuji..bila dipuji terus tak jadik..sabaq yea..cik P mmg kadang2 buat kita konfiden je ingatkan kita pegnen, sekali check2 -ve...huaaaaaa..rasa nak meraung2 je bila tgk -ve tu..tenung bukan main lama kat UPT, kowt mau bertukar ke +ve..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan :) (tp kenapa ur profile not available??)

      haha..betul2..wat upt tenung bukan main lama..bukak biji mata besar2..letak dekat2 dpan mata...haha..pastu kata upt ni x valid..hehe..saje je tuh...

      Delete
    2. oh..ok da jumpe ur blog..ahaha

      Delete