Thursday, 6 February 2014

Part 3 : Cuti2 CNY di Bukit Gambang Resort (Water Park)

Assalamualaikum...
Hari kedua kami di Gambang..pukul 8.00 g breakfast di Coffee House...punyalah ramai org..sampaikan pihak resort buka lagi buffet kat kawasan serbaguna di belakang Coffee House..huhu..
Lepas makan kami check out..pastu terus drive g Water Park...ingatkan dtg awal tak ramai org..rupanya org dah berpusu-pusu nak beli tiket..menunggu lagi..lebih kurang satu jam jugak..

ramai kan..
Dalam Waterpark ni tak guna cash..ape2 urusan jual beli perlu menggunakan E-Value..masa beli tiket,kami tukar RM100 E-Value..kira mcm topup la..so nak beli ape2 dia scan je kat barcode yg ada kat wristband tu..

Kami sewa Cabana..sng nak letak brg n rehat2..dan 2 double tube..sewa Cabana RM50..n sewa tube RM20/tube.. nak bayar sewa ni pun perlu guna E-Value..
Cabana yg kami sewa

Lepas letak barang kat Cabana..kami pun terjah la area slide..ada 4 jenis slide..family raft (yg naik ramai2), canopy slide..n 2 slide dlm tunnel..seronok bila main slide ni..tp x larat nak naik tangga..haha..my mom yg dah 54y.o pun merasa naik canopy slide..hasil pujukan Encik Abah..haha..mcm x percaya je..my dad mmg tak la..huhu..pada me yg slide family raft paling gerun..huhu...plus pening2..sekali je naik..family raft ni yang paling panjang di Malaysia..ada lagi satu 6 lane racer..yg ni mmg kami tak main..tgk org main pun dah ngeri..haha..Encik Abah yg berani tu pun kata tak sanggup nak try..


Lepas penat main slide..turun bwh balik..rehat2 kat Cabana..n main air kat coco beach ni..tp boring plak...g main kat Glacier River..menyusuri sungai..

Kul 2 ptg baru keluar..tu pun rs mcm tak puas..tp sebab dah penat..terpaksa la keluar...lgpun ada jemputan makan tgh hari dari kwn Encik Abah pulak di Kuantan..kul 6 baru gerak balik Segamat...penattt...sian Encik Abah drive sorg2..
Next family trip?? x sabar nak jalan lagi...hihi..

2 comments:

  1. Wah...seronoknya cuti2 dgn family :-)

    ReplyDelete
  2. bestnya..heheheheh
    selamat bercuti umisufi

    ReplyDelete