Monday, 2 December 2013

Birthday Encik Abah

Assalamualaikum..

Semalam,1hb adalah birthday Encik Abah yang ke 27, (ye,me adalah lebih berusia lebih 18 hari berbanding beliau,walaupun me nampak jauh lebih muda drpd beliau..hehehe)

Takde apa2 celebration pun..memasing bermalas-malasan kat rumah je..dr pg bawa ke ptg asyik bertangguh nak keluar..last2 kul 3 ptg baru gerak..takde hadiah pun utk beliau, cuma semalam me bawa ke tailor fav beliau,me tempahkan sepasang baju coat utknya..sebab hari tu,masa sesi ambil gambar guru2 beliau meluahkan perasaan pd me, beliau jeles tgk rakan2nya nampak smart dgn coat masing2, sdgkan beliau hanya pakai jaket biasa je..so apa lah salahnya me keluarkan sedikit bajet utk menggembirakan hati orang yang paling me sayang (dpt bonus baru bayar..hihihi) sekarang takde bajet mekkk...pastu kami g makan,n beliau pun menghantar me ke Terminal Larkin utk me balik ke Mersing...

Encik Abah kata,pagi2 mak dia dah wish birthday..dengan ucapan semoga tahun depan dapat anak.... Amin...semoga doa maknya tu dimakbulkan..

Minggu lepas me ke HSA,JB ada COE (mcm CME laa..utk org2 yang kerja hospital tau la ni)..bincang mengenai pergerakan staf..sekarang ni,ada dalam waiting list 3 orang U41 nak masuk ke JB,n me orang ke 3..sepatutnya ada sorg staf U41 kat JB dpt naik U44,kalo dia accept maksudnya akan ada satu kekosongan la U41 tu, n orang 1st dalam waiting list tu akan masuk,menjadikan waiting list tinggal 2..tapi yang dpt U44 tu tak accept,sebab post tu kat Ipoh..makanya,takde la pergerakan staf..n me yang giliran ke 3 ni makin gelaplah harapan nak cepat transfer..hmmm :(

Kdg2 me ckp kat Encik Abah,supaya beliau yang minta transfer ke Mersing lepas habis master nanti..tapi kami dah beli rumah di JB,syg pulak nak dibiarkan mcm tu je..haishhh...dilema betul...sampai bila lah nak duduk asing2 mcm ni...kdg2 rasa mcm nak resign je, n cari keje lain kat JB...tapi syg plak keje gov ni...hmm..


1 comment:

  1. semoga umi dapat.. amin
    banyakan berdoa yer ummi...

    ReplyDelete